12 Januari 2016 Nieuwjaarstreffen 2016

Dinsdag 12 januari vond in “Ristorante Barbarossa” het Nieuwjaarstreffen van de ondernemersverenigingen OGN, BBN en LLTB plaats, in samenwerking met de gemeente Nuth.

Op deze drukbezochte avond reikte burgemeester Schmalschläger de Innovatieprijs 2015 uit. Afgelopen jaar won New Energy Systems uit Schimmert de Innovatieprijs 2014.

Uit alle inzendingen die de gemeente dit jaar mocht ontvangen is een voorselectie gemaakt van bedrijven die zich via een pitch nader mochten presenteren aan de jury. Aan de jury was uiteindelijk de moeilijke keuze te komen tot drie kandidaten voor de finale.

De genomineerden voor de Innovatieprijs 2015 waren, in willekeurige volgorde:

Finishing Touch

Bedi Vochttechniek

Fact Domotica

De uiteindelijke winnaar werd Bedi Vochttechniek uit Schimmert.

Bedi Vochttechniek, onder leiding van Lou Bemelmans en Rob Luijten, is gespecialiseerd in vochtbestrijding, restauratie en betonreparatie.

Bedi is volgens de jury een bedrijf dat zijn bestaansrecht gedurende 20 jaar heeft bewezen.
De onderneming heeft de recessie in de bouw goed doorstaan en ziet de toekomst met veel perspectief tegemoet.
Er is een goede samenwerking met diverse partijen en de expertise van het bedrijf wordt veelal gevraagd door anderen om problemen m.b.t. klimaatregeling, met name vochtbestrijding, op te lossen.

Dit alles maakt Bedi Vochttechniek tot welverdiende winnaar van de Innovatieprijs 2015. De prijs bestaat, naast free publicity, uit een oorkonde en een uniek beeld van beeldend kunstenaar Louis Wiertz.

De ‘Nuth Innovatieprijs’ is een initiatief van de Gemeente Nuth en wordt jaarlijks uitgereikt. Iedere ondernemer kon zichzelf of een andere onderneming aanmelden voor deze competitie. Een onafhankelijke jury beoordeelde de inzendingen vanuit diverse invalshoeken rondom innovatie, zoals personeelsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en financiële situatie.

Na de prijsuitreiking was het nog gezellig netwerken!