KOM in actie!

Het bestuur van OGN heeft onderstaande mail ontvangen en wij hebben na overleg in het bestuur gekozen om deze info te delen met onze leden. Wij ondersteunen deze actie en zullen dan ook namens de OGN deze brief naar de burgemeester verzenden. Wij roepen jullie als leden op dit ook namens jullie zaak te doen:

“We zijn samen met onze landelijke brancheorganisaties en centrummanagers de druk op de politiek aan het opvoeren. De overheid straalt uit dat zij 3 maart de niet-essentiële winkels, horeca en culturele sector nog gesloten wil houden. Wij zijn echter van mening dat we veilig, verantwoord en gastvrij open kunnen. Dat hebben wij immers tot 15 december, voor de huidige lockdown, samen met winkeliersverenigingen, ondernemersbesturen en gemeenten ook laten zien. 

Om de druk op te voeren hebben wij de volgende 2 acties:

  1. Samen met alle brancheorganisaties binnen de Nationale Winkelraad, centrumorganisaties en afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland is vandaag een gezamenlijke oproep verzonden aan alle landelijke politieke partijen, zie bijlage 1.
  1. Wij willen via jullie burgemeester, via de Veiligheidsregio’s, ook nog eens op de trom slaan. Dit kunnen wij niet zonder jullie hulp!! Hiertoe is een snelle en korte actie van jullie gewenst. Qua timing, graag vandaag of morgen uitvoeren. 

Snel handelen is gewenst:

Dit weekend heeft het kabinet wederom haar beraad. Maandag komen de veiligheidsregio’s bij elkaar. Daarom willen wij vandaag álle winkeliersverenigingen en ondernemersbestuurders, oproepen om hun burgemeester te vragen om steun. Kernboodschap is: we kunnen 3 maart veilig open. Lukt het dit weekend echt niet? De komende weken gaat de lobby door, dus verstuur dan de brief wanneer het wel lukt.

10 minuten actie:

Om het voor jullie gemakkelijk te maken, hebben wij een format gemaakt (zie bijlage 2). Deze kunnen jullie personaliseren en versturen naar jullie eigen burgemeester. Personaliseren en het vinden van het e-mailadres van jullie burgemeester zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.

Helpen jullie mee?

Met vriendelijke groet,

Irma Talens

Beleidscoördinator Lokaal Retailbelang”

https://grootnuth.nl/wp-content/uploads/2021/02/Oproep-winkeliersvereniging-aan-burgemeester.docx