SAMEN STERK TEGEN CRIMINALITEIT

Persoonlijke uitnodiging “Kiek Oet Zuid-Limburg”

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”

Criminaliteit speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. De onderwereld en bovenwereld raken steeds meer met elkaar verweven. Dit gebeurt vaak heel onopvallend, maar recht onder onze neus. Als je erover nadenkt heb je misschien (onbewust) al eens vermoedens gehad van illegale praktijken.

Bijvoorbeeld verhuurde loodsen met onduidelijke activiteiten, winkels die nooit klanten hebben of waar op vreemde tijdstippen dingen gebeuren. Concurrenten die aanbiedingen doen tegen prijzen waar je als ondernemer niet tegen op kunt. Soms heb je wel eens het gevoel dat er iets niet klopt maar wat dan? En wat kun je ermee?

Politie en gemeenten kunnen de hulp van de ondernemers en inwoners heel goed gebruiken in de opsporing van criminaliteit. We kunnen niet overal tegelijk zijn (dat willen we ook niet) en zijn dus geholpen met signalen uit de samenleving.

Het melden van onzuivere activiteiten draagt daarmee bij aan de veiligheid van ons ondernemersklimaat. Graag vertellen we je er meer over. Daarnaast geeft deze bijeenkomst je een interessant kijkje ‘achter de schermen’ en kom je erachter hoe een drugslab of hennepplantage er uit ziet, hoe het ruikt en wat je kunt doen als je vermoedt dat er iets niet in de haak is.

Wat gaan we doen?

Burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen opent de avond en geeft een korte inleiding op het thema ‘Ondermijning’. Ook gedeputeerde Madeleine van Toorenburg van de Provincie Limburg zal aanwezig zijn. Daarna gaan we in twee groepen verder. De ene groep brengt een bezoek een de drugs- en ondermijningscontainers die buiten staan opgesteld. Daarin zijn een hennepplantage en een drugslab nagebouwd.

De mensen van Bureau Drugszaken geven een toelichting op de verschillende manieren van drugsproductie en wat de signalen zijn die je kunt herkennen. U kunt het zelf zien en ruiken. De andere groep gaat in gesprek met de politie en de gemeente.

Zij vertellen wat ondermijning is, hoe je het kunt herkennen en hoe je signalen kunt melden. Zij leggen ook uit hoe Meld Misdaad Anoniem werkt. De groepen wisselen na de eerste ronde zodat iedereen het hele programma mee kan maken. We sluiten af met een hapje en een drankje.

Aanmelden
Wij hebben op deze avond plaats voor 50 personen en aanmelden kan via deze link. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 1 april 2022.

Ben jij erbij op 13 april?

Met vriendelijke groet,

Eric Geurts,
Burgemeester van Beekdaelen

De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door bijdrages van de Provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg.